The Next Ensemble x Arne van Petegem (Styrofoam)

The Next Ensemble x Arne van Petegem (Styrofoam)

VRIJDAG 19 NOV 2021
AANVANG 13.00 uur

Lunchconcert

VRIJDAG 19 NOV 2021
AANVANG 20.00 uur

Onderdeel van de Nederlandse Tijdrebellie met o.a. Jan Terlouw en Sylvana Simons

Locatie
Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2, Den Bosch
Line-up
Vera Hofman, compositie/fluiten
Erik Karssemeijer, percussie/klankschalen
Claire Adams, viool/zang
Willem Gerritsen, baroktrompet
Arne van Petegem (Styrofoam), electronica

 

Vera Hofman richtte de The Next Ensemble (TNE) in 2019 op om nieuwe verbindingen te leggen tussen makers, uitvoerders en publiek anno nu. TNE werkt samen met niet alledaagse componisten om een nieuw klankpalet te ontwikkelen.

Op vrijdag 19 november treedt TNE op in samenwerking met de Belgische  producer Arne van Petegem (Styrofoam). Het ensemble presenteert de nieuwe compositie Letters to the Future, die door middel van een residentie deze week ontwikkeld is voor de akoestiek van het Jheronimous Bosch Art Center. Er zijn vandaag twee uitvoeringen te horen: als lunchconcert tijdens openingsuren van het Jheronimous Bosch Art Center, en in de avond als onderdeel van het programma De Nederlandse Tijdrebellie met spraakmakende gasten als Jan Terlouw, Sylvana Simons en Li An Phoa.

Letters to the Future

Met Letters to the Future nodigt Vera Hofman uit om na te denken over de vraag: “Hoe kun je een goede voorouder zijn?” De inspiratie en aanleiding is het boek en expositie ‘Letters to the Future’, ontwikkeld door het Vietnamese agency Ki Saigon.

Hoe leven we, wonen we en werken we dan? Hoe gaan we met elkaar, met de natuur en met technologische ontwikkelingen om? Hebben we de kloof tussen arm en rijk gedicht, en heeft de gehele wereldbevolking toegang tot de basisbehoeften? 
Maar vooral: welke toekomst wens ik mijn eigen (klein)kind toe?

Brieven

Brieven vormen de inspiratiebron voor de compositie “Letters to the Future”. Wat zou jij schrijven aan jouw kleinkinderen in het jaar 2100? Vera zal gedurende Shift Talks de hele week aanwezig zijn in Huis73 om mensen aan te sporen een brief te schrijven, en te werken aan de compositie met The Next Ensemble.