In gesprek met: BAM! & Lawaai Muzikantenbond

In gesprek met: BAM! & Lawaai Muzikantenbond

MAANDAG 22 NOV 2021
AANVANG 15.00 uur
EINDE 16.30 uur
Locatie
online videocall
Line-up
Rogier Telderman, host
Aafke Romeijn, mede-oprichter BAM! popauteurs
Maarten Mendelaar, oprichter Lawaai Muzikantenbond

Wil je deelnemen in dit gesprek? Neem dat contact op met rogier@poweredbytinc.com.

Maandag 22 november voeren we het gesprek over de noodzaak van samen optrekken en hoe belangenvertegenwoordiging en verenigingen hierin kunnen bijdragen. Hierbij zoomen we in op het veelkleurige landschap van belangenvertegenwoordiging. Hoe organiseren we hierin de gezamenlijkheid?

Het belang van vertegenwoordiging en samen optrekken wordt overal in de cultuursector gevoeld. De corona-pandemie heeft het belang van samen optrekken wellicht nog versterkt. Ook bij Dock Zuid trekken musici samen op en verenigingen we ons om ruimte, ervaring en materiaal te delen.

De afgelopen jaren zijn er meerdere nieuwe verenigingen opgestaan om op te komen voor de belangen van de kunstenaar, waaronder de BAM! Popauteurs, Platform voor Freelance Musici en Lawaai Muzikantenbond. Deze verenigingen bestaan naast organisaties als de Kunstenbond, BUMA, BIM, Nieuw Geneco, samenwerkingsverbanden als de Unie der Componisten, en tal van regionale en lokale verenigingen zoals de Kunst van Brabant in de provincie Noord-Brabant. Maar wat doen die eigenlijk allemaal? En zijn er zoveel (nieuwe) verenigingen nodig?

Op maandag 22 november gaan we in gesprek met Aafke Romeijn (mede-oprichter van BAM! popauteurs in 2015) en Maarten Mendelaar (oprichter Lawaai Muzikantenbond in 2020). Het gesprek wordt gehost door Rogier Telderman (mede-oprichter van Dock Zuid in 2018).

BAM! Popauteurs is de grootste belangenvereniging voor makers van popmuziek van Nederland, en vertegenwoordigt songwriters uit alle pop genres, van dance tot hiphop, het levenslied en rock. De Lawaai Muzikantenbond zet zich in om de belangen van muzikanten te behartigen, kennis te delen en diensten te leveren voor muzikanten.

Deelnemen
Om in het gesprek deel te kunnen nemen, meld je je aan door te mailen naar rogier@poweredbytinc.com.