Tilburg Concrète Marathon

Tilburg Concrète Marathon

VRIJDAG 27 MEI 2022
Aanvang 20.00u
TOT
Zaterdag 28 Mei 2022
Einde 20.00u

Locatie
Dock Zuid, studio 4
Ringbaan Oost 8.12, Tilburg
Line-up
Aart Strootman, Jacqueline Hamelink, Daniel Cross, Aura Bouw, Jeroen van Vliet, Marlon Penn, Eveline Vervliet, Julian Edwardes, Bart de Vrees, Jornt Duyx, Claire Adams, Orkun Agir, Theo Decloedt, VONK, Eduardo Gaspard Polo Baader, Reggy van Bakel, Piet-Jan van Rossum, Jornt Duyx, Nuno Silva, Fieke van den Hurk, en Poulson Sq.

Dock Zuid resident en stadscomponist Mathijs Leeuwis slaat de handen ineen met lokale musici en presenteert een Tilburgse 24-uursmarathon vanuit studio 4 van Het Concreet. Dag en nacht live te volgen via het YouTube kanaal van De Link.

‘Een marathon is zo’n idioot groot idee, dat we nooit kunnen voorzien wat het ons gaat brengen. Die onvoorspelbaarheid zoek ik graag op. Tilburg Concrète brengt alle elementen samen waar ik graag mee werk: samen met anderen, in een snelkookpan, reagerend op geluiden die er al zijn.

                     – Mathijs Leeuwis

Tilburg Concrète is een compositiemarathon: een 24-uurs project dat 24 muzikanten samenbrengt op een 24-sporen geluidsband – ieder uur één. Van vrijdag 27 mei, 20:00 uur tot zaterdag 28 mei, 20:00 uur sluiten Mathijs Leeuwis en Mathijn den Duijf zich een etmaal op in hun studioruimte Het Concreet. Ieder uur ontvangen zij een muzikant die al improviserend een bijdrage doet aan de compositie, live te volgen via een stream. Na 24 uur delen ze het resultaat: een volledig geïmproviseerd muziekstuk dat zich in 24 uur tijd voor het oog van de kijker heeft gevormd. Tilburg Concrète is een muzikale echo van Tilburg.

Het startpunt van de compositie is een soundscape waarin geluiden uit de stad in klank zijn gevangen. Ieder uur wordt er een nieuwe laag aan de compositie toegevoegd doordat iedere muzikant reageert op de bijdrage die is voorgegaan. De complete compositiemarathon zal te volgen zijn via een livestream op de social mediakanalen van De Link en Het Concreet. Er kan live worden meegekeken in de studio, waar Tom Sanderman en Remy Alexander ieder uur een live update geven vanuit de podcast Oorwarmers.