Leren composteren met De Compostkeuken

Leren composteren met De Compostkeuken

DINSDAG 18 APRIL
DINSDAG 23 MEI
10:00 – 13:00 UUR

Locatie
Dock Zuid
Ringbaan Oost 8.12, Tilburg

 

Op dinsdag 8 en dinsdag 23 mei 2023 organiseert De Compostkeuken workshops Composteren bij Dock Zuid.

De Compostkeuken stelt de belangrijkste groepen micro-organismen aan je voor. Ga met Nikki Daniëls van De Compostkeuken kijken naar compost als tool om het bodemleven actief te stimuleren en (her)ontdekken hoe we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met de microscoop als letterlijke eye-opener, zul je niet meer op dezelfde manier kijken naar een stukje aarde, of naar het voedsel op je bord.

Bij de bijeenkomst zit lunch inbegrepen en wordt de workshop op 18 april van muziek voorzien door Vera Hofman en op 23 mei door Jeroen Kant. De workshop kost 25 euro voor één sessie en 35 euro als je bij allebei aanwezig wil zijn. Tickets zijn te bestellen via deze link.


Nikki Daniëls van De Compostkeuken: “In één theelepel gezonde bodem vind je een miljard bacteriën, meters schimmeldraden, duizenden eencelligen en honderden andere micro-organismen. Dankzij hun onderlinge samenspel functioneert de bodem als levend ecosysteem, waarin planten kunnen groeien.

Maar… hoewel bijna elk levend wezen ervan afhankelijk is voor haar bestaan, inclusief de mens, zijn we ons nog nauwelijks bewust van de kwetsbare biologische processen in de bodem, en van de noodzaak deze actief te voeden. In plaats daarvan gooien we ons meest kostbare bezit letterlijk bij het afval: onze voedselresten, boordevol voedingsstoffen.

De Compostkeuken stelt daarom de belangrijkste groepen micro-organismen aan je voor. We kijken naar compost als tool om het bodemleven actief te stimuleren en (her)ontdekken hoe we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met de theorie van Dr. Elaine’s Soil Food Web School als gedegen basis en de microscoop als letterlijke eye-opener, zullen de deelnemers niet gauw nog hetzelfde naar een stukje aarde kijken, of naar het voedsel op hun bord.