Dock Zuid live bij Stek tijdens Culturele Zondag

Dock Zuid live bij Stek tijdens Culturele Zondag

ZONDAG 17 JULI
AANVANG 13:00 uur
EINDE 17.30 uur
Locatie
Stek
Veilingkade 9A
Breda
Line-up
volgt binnenkort

Meer info
www.stekbreda.nl

 

BREDA – Dock Zuid, de thuishaven voor Brabantse musici, sluit op zondag 17 juli aan bij Culturele Zondag in Breda. Drie/vier bijzondere acts zullen onder de vlag van Dock Zuid optreden bij groene hotspot STEK aan de Veilingkade. Met musici die onder andere bij Wende Snijders, Roel van Velzen en Suzan & Freek spelen, krijgen we een bijzonder kijkje in de muzikale keuken dat zich deels op het buitenterrein van STEK zal afspelen.

Met alweer de vierde en laatste Culturele Zondag van Breda van dit jaar is de samenwerking tussen het evenement en Dock Zuid een logische; het thema is ‘Muziek’. Met het netwerk aan muzikanten dat aan Dock Zuid is verbonden, is er deels voor gekozen om de spannende kant te laten zien van professionals die bij grote popnamen hun sporen hebben verdiend en daarnaast het experiment niet schuwen.

STEK – circulaire hotspot
Stek is een groene werkplek en een proeftuin voor de circulaire economie. Deze hotspot bevindt zich in het Havenkwartier van Breda. Een plek waar duurzaam, innovatie, vakmanschap, samenhorigheid en circulariteit hoog in het vaandel staan. Je kunt erover lezen of praten, maar sommige dingen wil en moet je gewoon zien en ervaren.

DaviT

Drummer van onder andere Wende Snijders en Time Bandits en solo volledig aan de slag gegaan met analoge synthesizers; Dave van den Dries (artiestennaam DaviT) kan het allemaal en zal als eerste een live-set bij STEK buiten doen met zijn instrumenten. Verwacht een loungy set waarbij het fijn ontspannen is en je helemaal kan laten meevoeren door Dave’s geluiden.

Tijd 13:00 uur – 13:45 uur
Locatie Houwtjetouwtjestrogebouwtje

More Life – Stef Joosten

Bassist Stef Joosten komt vanmiddag met zijn band “More Life”, met trompettist Koen Smits en drummer Pascal Vermeer. De groep is vernoemd naar een frase uit het boek ‘We Are the Weather’ van Jonathan Safran Foer, waarin gesteld wordt dat we collectief moeten kiezen voor More Life om de toekomst van de planeet, maar vooral van de mensheid, veilig te stellen.

Zonder harde feiten uit de weg te gaan, presenteert ‘More life‘ een hoopvolle boodschap. Een speelse belofte die perfect aansluit bij de ambities van Dock Zuid en STEK, en is misschien wel precies wat we nodig hebben. 

Tijd 14:15 uur – 15:15 uur
Locatie Plein

Antonio Alemanno

Antonio Alemanno is multi-instrumentalist (contrabas, cello, oud, charango, framedrums, elektronica) en componist. Vorig jaar heeft hij z’n eerste album genaamd Sea Stories uitgebracht, waarbij hij veel verschillende genres, van wereldmuziek, tot swing, pop, folk en filmisch combineert.

Tijd 15:30 uur – 16:15 uur
Locatie Houwtjetouwtjestrogebouwtje

Supersessieband

Een naam hebben ze nog niet voor elkaar, maar wat ze aan ervaring meebrengen, mag zeker wel een naam hebben. Zangeres Sanne Groefsema, gitarist Ruud van Halder, toetsenist Stef de Hond (o.a. Roel van Velzen en Vrienden Van Amstel), Dirk de Nijs (drummer bij o.a. Suzan & Freek, Caro Emerald en Guus Meeuwis) en bassist Eric Wels (oprichter Musicians Without Borders) hebben elkaar gevonden en gaan voor de Culturele Zondag een sessie doen waarbij nog niets vast staat. Maar een manier om erachter te komen hoe dat klinkt.

Tijd 16:30 uur – 17:30 uur
Locatie Plein

Entree Stek Breda
Stek Breda
Houtje-Touwtje-Stro-Gebouwtje © Daniël Hereijgers