Muziekstad Tilburg

Muziekstad Tilburg

WOENSDAG 20 APRIL 2022
AANVANG 15.30u
EINDE 17.30u
Locatie
De Nachtzuster
Carré 50, Tilburg

Muziekstad Tilburg is een verkenning van het Tilburgse muzikale veld om gezamenlijke ambities te onderzoeken. Door met regelmaat een bijeenkomst te organiseren waarbij we elkaar beter leren kennen, elkaar inspireren en individuele en collectieve uitdagingen van de toekomst en in het moment met elkaar kunnen bespreken.

In een viertal bijeenkomsten nemen we dit jaar op wisselende locaties een kijkje in de keuken. De eerste editie vindt plaats op woensdag 20 april, waarbij we te gast zijn De Nachtzuster. Zij nemen ons mee in hun ambities, van deze culturele vrijplaats in wording.

Ook geven we deze middag een podium aan Rinke Vreeke, die haar visie deelt op de rol van de muzieksector in de toekomst van de stad. Rinke is freelance programmamaker en stadsgeograaf, en o.a. kwartiermaker van het Stadsforum in Tilburg. Eerder werkte ze bij Le Guess Who? en stadslab RAUM als programmamaker. Ze ontwikkelt en programmeert formats (van festival tot podcastdocumentaire) en ze verdiept zich o.a. in de rol van makers en cultuur in de stad, ontmoetingen in de publieke ruimte en speculatieve toekomstscenario’s.

Powered by TINC pakt de handschoen voor dit jaar op om deze bijeenkomsten te organiseren. De invulling voor deze middagen ligt nog niet volledig vast, dus mocht je mee willen helpen om de middagen in te vullen, of wil je een idee pitchen: laat het ons weten.

De middag wordt gefaciliteerd door pianist Rogier Telderman. Ben jij actief in de Tilburgse muziekscene en wil je jouw stem laten horen? Wil je grootse plannen of kleine ideeën voor een positieve impact van de muziekscene presenteren? Meld je dan aan voor de komende bijeenkomst, of neem dan contact op met Rogier via rogier@poweredbytinc.com.

Schrijf alvast alle data van 2022 in je agenda, zodat je geen bijeenkomst hoeft te missen.

Dinsdag 14 juni, 15.30 – 17.30u, locatie n.n.b.
Dinsdag 20 september, 15.30 – 17.30u, locatie n.n.b.
Dinsdag 22 november, 15.30 – 17.30u, locatie n.n.b. 

Sessie 1: Ambities voor Muziekstad Tilburg

Locatie: Dock Zuid, Ringbaan Oost 8
Datum: 18 november 2021

Bij Dock Zuid gingen we in gesprek over wat wij als muziekstad willen bereiken voor de stad Tilburg en haar omgeving. Daarbij zijn we op zoek gegaan naar de gemene deler, of wat willen we dat onze deler kan zijn? Kunnen we met elkaar definiëren wat ons als muziekstad Tilburg karakteriseert? We voerden hierbij een gesprek om de betekenis van de muziekstad Tilburg te laten groeien: Hoe creëren we een gezamenlijk, onontkoombaar geluid dat de stad in al haar vezels raakt?

Onder leiding van facilitator Sandra Gevaert maakte we spelenderwijs een visualisatie van muziekstad Tilburg anno nu, en van de muziekstad van de toekomst. Daarbij kregen we inspirende lezing van hammond-organist en promovendus Carlo de Wijs over actoren voor innovatie in muziek, of specifiek: De microdynamiek van muzikale innovatie.

Sandra Gevaert [Stepping Stone]

Sandra Gevaert

Carlo de Wijs [makersborrel]

Carlo de Wijs