Close

DOCK FEST nieuw festival voor Brabantse makers

Van donderdag 12 september tot en met zondag 15 september vindt de eerste editie plaats van Dock Fest. Het nieuwe festival stelt Brabantse makers centraal en presenteert internationale makers die met Brabant samenwerken. Bijzonder is dat Dock Fest plaatsvindt in Breda én Tilburg, zowel bij Podium Bloos (Breda) als bij Dock Zuid. 

Makerstuin
Het festival start met de officiële opening van Dock Zuid. Om 20.30u openen zich de deuren van “Makerstuin”, waarbij ruim 30 culturele organisaties, ambitieuze makers en ondernemers zich presenteren. Zo kun je ontspannen bij het yoga-ligconcerten van Dyane Donck, is er een expositie van fotograaf en componist Merijn Bisschops, zijn er installaties van o.a. celliste Jacqueline Hamelink. Daarnaast kun je deelnemen aan de percussie-workshop van Michiel Westerhuis, en gaat MBC de dialoog aan met muziekprofessionals in een ‘Mastermind’. 

Dock Fest
Dock Fest presenteert van vrijdag tot en met zondag (inter)nationale topmusici en Brabants aanstormend talent in dubbelconcerten in zowel Breda als Tilburg. Op vrijdag treedt Reneé van Trier op met The Next Ensemble, en het collectief DOTT op in Tilburg. In Breda staan op dat moment twee duo’s: van pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker, en het avontuurlijke Britse Run Logan Run. 

Op zaterdag staat in Breda buurland België in de spotlights. Pianist TELDERMAN treedt op samen met de Brusselse accordeonist Tuur Florizoone, en drummer Teun Verbruggen brengt een duo-concert met Andrew Claes (o.a. Stuff). Zondag wordt het festival afgesloten in Tilburg. Deze avond presenteert het duo van componist en soundwizard Richard van Kruysdijk met pianist Bart van Dongen nieuw materiaal. En pedalsteel gitarist Mathijs Leeuwis brengt nieuwe werken o.a. van stadscomponist Anthony Fiumara.  

Dock Zuid
Dock Zuid is de drijvende kracht achter het nieuwe festival. Dock Zuid is er voor de muzikale ondernemer, professionele makers, culturele organisaties en initiatiefrijke duizendpoten met torenhoge ambities.

Meer informatie en de volledige line-up staan op www.dockfest.eu

DOCK FEST #1
line-up: Telderman & Tuur Florizoone, Mathijs Leeuwis, Orkun Agir, Jeroen van Vliet & Mete Erker, Rianne Wilbers & Jornt Duyx, René van Trier & The Next Ensemble, o.a. 
datum:             12 tot en met 15 september
locaties:          Podium Bloos – Speelhuislaan 153, Breda;

 Dock Zuid – Ringbaan Oost 8.12, Tilburg
Tickets:            festivalticket €25; dagticket €15

Verkrijgbaar via www.dockfest.eu